Autor Téma: Nový problém na STK?  (Přečteno 5314 krát)

Fery

• Vicepresident
  • Country: cz
  • moto: VN 1700 Voyager
  • VROC: 35381
Nový problém na STK?
« kdy: 21. Kvě 2015, 19:49:22 »
Při prohlížení na Motorkářích jsem objevil tyhle komentáře.... Je fakt nějaký nový předpis na STK? Já mám taky na světlech DOT...
Komentáře
Motorka vozí duši, auto pouze tělo

Radek69

• Secretary
  • Cesta je cíl.
  • moto: Triumph Rocket III Touring, Indian Springfield Dark Horse
Re:Nový problém na STK?
« Odpověď #1 kdy: 22. Kvě 2015, 06:35:03 »
DOT na světlech není nový problém. Pokud máš přihlášenou motku v Evropě, musí na namontovaných dílech být E s příslušným číslem, které odpovídá dílu. Bez problému jsou motorky přihlášené před 1.7.2001, kdy vstoupil v platnost zákon 56/2001 Sb., tam se technik na STK nechytá. Pokud máš DOT a nechceš světlo vyměnit, je možné navštívi některou zkušebnu Dekra, je jich asi 5 v republice, tam provedou kontrolu parametrů dílu, dostaneš papír o tom, že na motorce máš namontovaný díl s DOT, který ale lze zaměnit /pokud odpovídají parametry/ za díl s E, a na magistrátě, kde máš motorku přihlášenou provedou do TP zápis o vyjímce. Tato služba vyjde na 3.000,- u auta, kolik budou chtít za motorku nevím. Další problém je u motorek z Anglie, tam je sice E, ale kreslí opačně = výměna světla. Po novu nedošlo k zpřísnění předpisů na STK, letos naopak vznikla možnost tzv. amerického zapojení světel, kdy jako pozičky svítí směrovky. Jinak v prováděcích předpisech, vyjímkách a vyhláškách probíhá proces neustálých změn, prostě absurdistán.     

Fery

• Vicepresident
« Odpověď #2 kdy: 23. Kvě 2015, 20:14:09 »
Hmmmm, tak to je v háji. Sháním sklíčka s normou E, nicméně to nikde není k sehnání. Zadní světlo je taky DOT. Přední je E, ale musím zapojit parkovací světlo. Na zrcátkách je E9, a přitom posledně tvrdil, že jsou pro US trh...Čert aby se v tom vyznal
Nevíte někdo o obchodě, kde by to šlo sehnat? Vyjímky nemám zapsaný v techničáku.

Mara

• Vulkanýr
  • *
  • moto: BMW R 18 Transcontinental
« Odpověď #3 kdy: 09. Čen 2016, 16:36:03 »
tak jsem dnes navštívil stk prvně zamnou došli ven obhlídnout a říct co je špatně šli vyloženě po Ečkách přídavný světla ok zrcátka ok zapojení světel ok šmejdily šmejdily a pak říká bude to jen na měsíc najeďte si dovnitř já hleděl jak puk najedu dovnitř a on vytáhl z kapsy odrazku a nalepil mi ji pod zadní světlo vytáhl foťák vyfotil a říká no vidíte a už to máte na dva roky změřil vzorek pneu  no tu si zachvíli vyměňte máte už jenom 1,86 mm vytlačte si to ven zachvíli budou papíry

takže kořínek s semnou zalaškoval ale mám na dva roky klid   

Fery

• Vicepresident
« Odpověď #4 kdy: 09. Čen 2016, 17:56:33 »
Tak to gratuluji, potkal jsi slušného člověka... ;)