Autor Téma: CHLADÍCÍ VENTILÁTOR STÁLE V PROVOZU  (Přečteno 3471 krát)

becki

• Host
CHLADÍCÍ VENTILÁTOR STÁLE V PROVOZU
« kdy: 04. Kvě 2013, 18:16:46 »
Ahoj všem, mám nově koupenou Kawasaki Vulcan 1500 z roku 1999, najeto 30 000 km. Zatím jsem s ní najel pouze cca 200 km, nemám moc čas, vše v pohodě, jede krásně, ale jedno mne trochu překvapilo. Jakmile nastartuji a ujedu i kratší vzdálenost, okamžitě se spouští ventilátor na chladiči. Je to v pořádku, aby i za jízdy v nyní ne zrovna vysokých teplotách stále běžel ventilátor ? Když vypnu motor ještě cca 2 minuty ventilátor běží aby dochladil. Díky za informace a rady. Becki.

Fery

• Vicepresident
  • Country: cz
  • moto: VN 1700 Voyager
  • VROC: 35381
Re:CHLADÍCÍ VENTILÁTOR STÁLE V PROVOZU
« Odpověď #1 kdy: 04. Kvě 2013, 19:04:52 »
Ahoj, je možné, že máš špatné čidlo na chladiči. Může spínat dřív než je potřeba....já měl opačný problém, mě to nespínalo vůbec a byl to drát přerušený pod nádrží. Co kontrolky? Svítí a zhasínají jak mají?
Tady je plánek a pod ním ceny:
http://www.partsdepot.cz/originalni-dily/motorky/Kawasaki/1999/Vulcan+1500+Nomad+%28VN1500-G1A%29/239896/
Motorka vozí duši, auto pouze tělo

volsi

• Host
« Odpověď #2 kdy: 04. Kvě 2013, 19:30:59 »
začal bych cestou nejmenšího odporu...
množství chladící kapaliny a víčko chladiče....

Fery

• Vicepresident
  • Country: cz
  • moto: VN 1700 Voyager
  • VROC: 35381
« Odpověď #3 kdy: 04. Kvě 2013, 19:35:43 »
Souhlasím, hlavně nespoléhat na hladinu v expanzce, to může být klam. víčko od chladícího systému je pod kapličkou na nádrži...

začal bych cestou nejmenšího odporu...
množství chladící kapaliny a víčko chladiče....
Motorka vozí duši, auto pouze tělo

becki

• Host
« Odpověď #4 kdy: 08. Kvě 2013, 19:34:20 »
Díky kluci za radu, hladinu jsem zkontroloval, je o.k., víčko také dotaženo, tak předpokládám, že to bude tím termostatem.
Zkusím ho nejprve zkouknout a pak se uvidí.   Ještě jednou díky  :)   Becki

becki

• Host
« Odpověď #5 kdy: 21. Čec 2013, 19:19:03 »
Tak problém je vyřešen, stálo mne to trochu víc, než jsem očekával, jelikož jsem na tom dost špatně s časem, tak jsem si objednal ten nový termostat za 1200 a s kámošem jsme to vyměnili, již jsem se těšil, že je problém vyřešen a ouha problém přetrvával, tak jsem ještě dokoupil spínač ventilátoru za 2 200 a začal se modlit. Naštěstí to již dobře dopadlo, byl to spínač ventilátoru, po proměření jsme zjistili, že spíná již při 36 stupních místo 90.  Teď již vše klape jako hodinky, ventilátor spíná tak jak má, hlavně teď v létě, ale vždy pouze na pár vteřin. Tak doufám, že nyní již bude vše v pohodě. Díky za pomoc kamarádi, Becki.  :)