Autor Téma: dotaz  (Přečteno 3596 krát)

Daniel

• Vulkanýr
  • *
  • Country: cz
  • moto: VN 1700C Nomad
  • VROC: 34516
dotaz
« kdy: 28. Dub 2012, 20:41:21 »
Dneska jsem byl poprvé v tak letním počasí ulovit pár kilometrů (asi 150) cestou jsem dost často zaznamenal že se mi točí větrák na chladiči (za jízdy) Z Hondy VTčka na to nejsem zvyklý, tam se mi větrák točil jenom po zastavení a taky se mi nezdálo, že by zas bylo takové horko, aby chladič nestíhal chladit náporem vzduchu za jízdy.Nijak jsem ji nevytáčel-většina cesty na pětku v nízkých otáčkách. Kontrolka přehřátí motoru nesvítila. Po návratu domů jsem si všiml že horní výfuk má zespoda v poslední třetině chrom do modrohněda.
Chci se zeptat kde by mohla být chyba, příští víkend je Zvíkovec a já si nemíním nechat shořet chromy nebo ještě něco horšího na 500 kilometrů dlouhé trase. Zatím jsem jezdil vesměs v horším počasí takže to bylo v pohodě. Na jaře jsem měl motku v servisu v Kawě tam ji měli na sezonu prohlídnout takže by si snad všimli že mám v třeba špatný poměr chladící kapaliny, nebo nevím, když má někdo spálený chrom tak to jsou většinou kolena hned u válců, tak proč konce? a co ten větrák, je to normální aby jel za jízdy v normálním provozu? Poraďte pls.

volsi

• Host
Re:dotaz
« Odpověď #1 kdy: 29. Dub 2012, 08:36:46 »
Zajímavé..servisu v Kawě(kde jsi to měl??) bych na 100% nevěřil.
-Větrák...zkontrolovat volnoběžné otáčky,(nejel jsi ny sytič?!?!) hladinu chladící kapaliny,oleje,víčko na chladiči,,sundat okrasný kryt chladiče pokud máš,pak to taky může být zavzdušněmé.Zkus to nastartovat nech klapat na volnoběh a pozoruj co se děje dokud nesepne ventilátor.Zkontroluj zda jsou všechny hadice teplé a voda se vrací do expanzky a zda v ní nejsou bubliny.No a pak termostat,spínač ventilátoru,čidlo teploty chladící kapaliny,vodní pumpa..atd....,ale nestrašme

Daniel

• Vulkanýr
  • *
« Odpověď #2 kdy: 29. Dub 2012, 10:53:42 »
Dík za rady, postupně to protřídím... sytič nemám-je to stříkačka,volnoběh je stabilní ale jestli má správné otáčky sám nepoznám, nechám zkontrolovat při nejbližší příležitosti, hladiny náplní jsem nekontroloval, věřil jsem Kawě(ve Zlíně-4kolky vedle Samohýla,tam byla kontrola objednána spolu s montáží plexi a padáku) a Flekovi, že by si všimli, mrknu na to. Na okrasný kryt už  nezbylo takže nemám, zkusím zkontrolovat co mi radíš a pořádně se mrknout na ty laufy jestli to není jenom spálený bordel co si tam přes zimu nasedal, včera jsem to zjistil až pozdě večer tak jsem to moc nezkoumal. pokud by byl chladič zavzdušněný tak co s tím?

Daniel

• Vulkanýr
  • *
« Odpověď #3 kdy: 29. Dub 2012, 19:20:32 »
Chladící kapalina po horní rysku, olej po deseti minutách chodu taky mezi ryskama, hadice od chladiče a chladič horké a větrák se spíná po víc než deseti minutách volnoběhu. Možná je všecho v pořádku, jesti vám spíná věrták za jízdy tak je vše OK, já jsem na to jenom nebyl zvyklý. Laufy mají velice mírně nádech do hněda na první pohled nepostřehnutelné a v místě kde končí spodní výfuk je ze spoda duhový ten horní, vidět to jde v odrazu na chromu toho spodního. Nevím jestli je to nějak čerstvé nebo jsem ji už tak koupil a všiml  jsem si toho teprve včera,ale chtěl bych vědět čím to je a případně jak předejít dalšímu zhoršování.

volsi

• Host
« Odpověď #4 kdy: 29. Dub 2012, 20:49:10 »
Dane,já jednou na benzině koupil pívo-plech,že si ho jak prijedu do garaže vypiju.Bylo horko jak sviňa,milé pivo si rozmyslelo a nečekalo a bouchlo v brašně.Samo,že jsem to zjistil až v té gazáži.Smrad v brašně dva roky a výfuky jsem pořádně nevydrbal dodnes....

Port + Míra

• Fanclub+
  • **
  • ..na každou svini se vaří voda..
    • Marpek.cz
  • moto: Kawasaki VN2000
  • VROC: 33797
« Odpověď #5 kdy: 30. Dub 2012, 06:23:11 »
Ahoj Dane...to vůbec neřeš...větrák spíná i za jízdy úplně normálně...mě to dělá taky.

Lequi

• President
    • K1400
  • moto: VN 1600
  • VROC: 29082
« Odpověď #6 kdy: 02. Kvě 2012, 08:13:35 »
Jo při těch teplotách co teď panují nic neobvyklého.
LEQUI
VROC 29082

Daniel

• Vulkanýr
  • *
« Odpověď #7 kdy: 02. Kvě 2012, 15:46:59 »
děkuji za rady, už jsem klidný  ;)