Autor Téma: Dotaz na volnoběh VN 1600  (Přečteno 4970 krát)

Lequi

• President
  • Country: cz
    • K1400
  • moto: VN 1600
  • VROC: 29082
Dotaz na volnoběh VN 1600
« kdy: 09. Led 2012, 07:54:25 »
Obrátil se na mě jeden mladík s dotazem. Můžete mu k tomu někdo něco říct z vlastní zkušenosti ?

Ahoj,

na stránkách K 1400 jsem vypozoroval, že jsi vlastníkem VN 1600.

chci Tě poprosit o radu zda nemáš s VN 1600 stejné zkušenosti jako já. Nějak mi blbnou volnoběžné otáčky a já nevím co si mám o tom myslet.

Když je venku chladno cca 8 stupňů a já vyjedu s motorkou ven, tak se mi motor chová úplně jinak než jsem zvyklí.

Jedu, motor je zahřátý na provozní teplotu a když zastavím na křižovatce a hrábnu na prázdno po plynu, tak volnoběh mi klesá o hodně pomaleji dolů než jsem zvyklí, snad volnoběh i kolísá jakoby se snažil motor obohacovat. To samé při nastartování. I když je motor při startu teplý a já startuji venku v chladnu, tak v ten moment když motor naskočí, vyskočí otáčky víš a pozvolna klesají dolů.

Dělá mi to snad jen v chladném počasí, tedy doufám, protože jsem to vypozoroval až na podzim.

Na druhou stranu, když motor startuji a je úplně studený a naskočí, tak jak má sytič, po zahřátí otáčky klesnou dolů tak jak mají a motor běží bez problémů, ale jen do té doby něž jej vypnu, pak se to chová, tak jak popisuji na začátku.

Byl jsem na diagnostice a neukázala, že by mohla být někde chyba.

Dělá Ti to taky tak, nebo si myslíš že mám někde závadu ? Třeba na jednom z těch tří čidel které řídí buď polohu klapek, nebo čidlo pro snímání vnější teploty, nebo snad čidlo teploty motoru ?

Předem děkuji moc za radu.

Můj profil na motorkářích : http://www.motorkari.cz/uzivatel/?uid=80056

Čau David
LEQUI
VROC 29082

Lequi

• President
    • K1400
Re:Dotaz na volnoběh VN 1600
« Odpověď #1 kdy: 09. Led 2012, 08:03:36 »
Já myslím, že to tak je v pořádku. Při 8 stupních bych už vytáhnul sytič a otáčky vyskočí a drží se nahoře dokud ho nezastrčíš. Takhle si je motor zvýší sám, jinak by chcíp. Koukal jsem na Tvé video na
YouTube
a myslím, že by nebylo od věci lehce zvýšit volnoběh.
LEQUI
VROC 29082

volsi

• Host
« Odpověď #2 kdy: 09. Led 2012, 17:47:38 »
Ahoj.
Nejprve gratuluji k "pořádné" a krásné motorce.
Tak, já jsem sytič vživotě nepoužil,myslím dokonce,že je tam zbytečný.Poradil bych, promazat lankovody, sundat fitr a kouknout se jak chodí klapky.Další věc je -zda se nějaký "samoumělec" nerejpal (jako,že jo,dle zvuku,ale může to mást)ve výfuku a v sání.

nomadic_rider

• Host
« Odpověď #3 kdy: 09. Led 2012, 20:45:44 »
Ahoj všem  :)

Nějak se mi nedaří se rozkoukat v systému, který mi říká abych někam napsal uvítací zprávu.
Napíši tedy něco o sobě sem.

Jsem David a pocházím z Rýmařova. Sedlám motorku VN 1600 Nomad, kterou jsem si zařídil podle mých představ . Odkaz na můj profil je zde : http://www.motorkari.cz/uzivatel/?uid=80056

Na motorkách už jsem nějaký ten kilometr najel  ;) takže se nepovažuji za nováčka v oboru.

Na tyto stránky jsem se dostal náhodou, když jsem poprosil o radu jednoho člena.

S Nomadem jsem najel letos přes 22 000 km a bez problému. Do motoru nikdy sám nehrabu, protože tyto věci nechávám na odbornících s kterými mám dlouholeté zkušenosti a na které se mužů, na cestách po Evropě, spolehnout.

Až teď na podzim mám s VN problém s volnoběhem, který popisuji na začátku tématu. Samozřejmě se vyzkoušely základní věci jako je : diagnostika, promazání lanek, filtr, chod klapek a podobně. Vše bylo bez problému.

Účel  tématu je zjistit zda se potkáváte někdo ze stejným problémem jako já. Pokud ne budu to nazývat opravdu problémem. Mám podezření na čidlo, které snímá vnější teplotu vzduchu nebo čidlo polohy klapky.
Čím víc se přidá na volnoběhu , tím potíže jsou horší.

Díky za info

volsi

• Host
« Odpověď #4 kdy: 09. Led 2012, 21:22:36 »
Vítej Davide na našich stránkách.....
A k problému.Začalo to dělat z ničeho nic,nebo po nějakém zásahu???úpravě??

nomadic_rider

• Host
« Odpověď #5 kdy: 10. Led 2012, 06:00:03 »
Ahoj  :) :) :)
Žádný zásah nebyl. jak píši nahoře, žádné úpravy, žádný neodborný zásah.

Laďáky jsem koupil v USA nové zároveň s motorkou a od té doby ujel bez problému 22 000 KM

Lequi

• President
    • K1400
« Odpověď #6 kdy: 10. Led 2012, 11:09:02 »
Takže jak píšeš začalo to dělat až s ochlazením.
Můžeš udělat ještě jedno video se startováním za chladu ?
LEQUI
VROC 29082

nomadic_rider

• Host
« Odpověď #7 kdy: 10. Led 2012, 11:35:38 »
Pokusím se, ale nevím kdy se k tomu dostanu. Snad až tak ke konci týdne, ale určitě to pořeším  ;)

Lequi

• President
    • K1400
« Odpověď #8 kdy: 10. Led 2012, 11:37:35 »
V pohodě a klidu, zima bude ještě dlouhá.  8)
LEQUI
VROC 29082