Autor Téma: VN 1700 - chci jiný rozměr pneu, než mám v TP  (Přečteno 10927 krát)

Fery

• Vicepresident
  • Country: cz
  • moto: VN 1700 Voyager
  • VROC: 35381
Re:VN 1700 - chci jiný rozměr pneu, než mám v TP
« Odpověď #20 kdy: 21. Čen 2024, 18:56:11 »
Vepředu mám Bridgestone a vzadu Metzeler. Dřív jsem jezdil Dunlop a později Bridgestone obě. Teď zkouším Metzeler, protože by měla vydržet déle. Já mám většinou přední gumu 4 roky a zadní dva roky. Málokdy mi vydrží víc jak 11000 km...
Nevím, jestli je to nějaký rozdíl, ty chválíš Michelinky a přitom jsem dost často slyšel, že ti to klouže. A to nejen teď v Polsku....
Dal bych asi Bridgestone obě...
Motorka vozí duši, auto pouze tělo

Daniel

• Vulkanýr
  • *
  • moto: VN 1700C Nomad
  • VROC: 34516
« Odpověď #21 kdy: 21. Čen 2024, 19:50:13 »
Tak popravdě jsem si občas na uklouznutí stěžoval ale nemyslel jsem že by klouzaly víc než cokoliv jsem měl kdy předtím. Navíc já když nejedu po suchu tak jsem nesvůj a v podstatě na to uklouznutí čekám, takže jakékoliv nestandartni pocity z jízdy mně rozhodí. Loni mi zadek jednou uklouzl trochu víc, tak že si všimla i Martina, ta většinou netuší že se něco děje. Teď v tom Polsku to cítila taky. Jinak to většinou klouzalo tam kde se to dá očekávat, čáry na cestě a hadi, to si myslím že jde cítit na každém obutí, a jestli ne, tak co neklouže to obuju 🙂

Fery

• Vicepresident
  • moto: VN 1700 Voyager
  • VROC: 35381
« Odpověď #22 kdy: 21. Čen 2024, 19:59:00 »
Kloužou všechny.... jde o to, nepovolit si to v hlavě. Zadek je v pohodě a s předkem moc nenaděláš. Loni jsem jel z Karlových Varů na prakticky holé gumě v největším dešti, co jsem zažil. Pár kilometrů jsem cítil každé zavlnění.... a pak to pustil z hlavy. Ony ty kola mají dost velký gyroskopický moment, tak drží směr. Myslím, že větší problém než guma je hlava. Jak se začneš bát a hlídat, jde tělo do křeče a to je zlý. Dřív jsem jezdil hodně napnutý, až mě tělo bolelo. Dnes jezdím hodně uvolněně a mnohdy si i smyk na zadním kole užívám... Třeba odjezd ze servisu v Lesnej Rybě... :-D  A s předkem moc nenaděláš. Můžeš vybrat gumu s nevěším počtem drážek na vzorku. Tam je předpoklad odvodu vody... Ale ze všech fór vyznívá, že si každý chválí svoji značku.
Motorka vozí duši, auto pouze tělo

Radek69

• Secretary
  • Cesta je cíl.
  • moto: Triumph Rocket III Touring, Indian Springfield Dark Horse
« Odpověď #23 kdy: 21. Čen 2024, 21:15:40 »
Podle toho popisu bych typoval, že nová přední guma ti poskytuje přilnavost a jistotu, kterou ti stará zadní guma nedává. Ale to je jen má teorie. Nehledal bych problém ve výrbci, ale v dost rozdílném stáří pneu. Osobně bych obul na zadek předepsaný rozměr a při příštím případném přezouvání sladil i výrobce. Otec kdysi jezdil Virago 1100. Na zadku Dunlop, na předku Michelin, ale s rozdílným stářím a klouzalo to jak o závod. Jenže virážka byla mrcha s kardanem, která neodpustila žádné vrknutí plynem třeba na přechodu nebo podobné klouzačce.